Opoja.net

Ndodhi ajo që pritej – Aksident tek Laku i Rapçës!

Kronika Opoja

Ka kohë që është shëmbur në disa pjesë aksi rrugor, nga udhëkryqi ku lidhet rruga e fshati Rrenc e deri tek udhëkryqi ku lidhet rruga e fshatit Rapçë. Por, përderisa pjesët tjera ishin sanuar, në afërsi të lidhjes për në fshatin Rapçë, rruga e dëmtuar ka mbetur që nga vjeshta e vitit të kaluar.

Aty është hedhur kohë pas kohe makadam por asnjëherë nuk u sanua në tërësi. Kjo ka bërë që automjetet ta shfrytëzojnë vetëm një korsi, për t’i ikur pjesës së shëmbur të rrugës, në magjistralen që lidh Dragashin me botën. Për pasojë, të hënën ka ndodhur një aksident serioz, me të lënduar lehtë, por që dëmët materiale në dy automjetët janë të konsiderueshme.

Kjo ka bërë që të reagojnë banorët e kësajë zone, duke thënë se aksidente të tilla janë pritur të ndodhnin që nga vjeshta, kur njëra korsi ishte shëmbur. “Paramendojeni, gjithë dimrin e kemi kaluar duke u frikësuar, sa herë kemi kaluar këtejpari. Edhe ashtu kjo magjistralë ka mbetur pa u ndërtuar njëherë e mirë, që nga paralufta dhe, kur i shtohen edhe këto dëmtime, të cilat nuk po sanohen, ndihemi sikur të harruar. Nga ana tjetër, ne vazhdojmë të paguajmë taksa për automjetet, tash e njëzet vjet, sikurse e gjithe Kosova”, u shpreh njëri nga banorët e kësaj ane, duke shtuar se po ndihet sikur i harruar nga ministria përkatëse, e cila ka paralajmëruar se kjo rrugë do të riparohet me standardet më të fundit.

Kujtojmë se gjatë fushatave parazgjedhore, temë boshte ka qenë premtimi se kjo rrugë do të ndërtohet, madje me tre korsi. Por, deri më tani ende nuk ka lëvizur në këtë drejtim. Rreth një muaj më parë, në emisionin tonë “Aktualitete”, kryatari i Komunës së Dragashit, Shaban Shabani, pati thënë se projekti për këtë rrugë tashmë ka përfunduar dhe së shpejti pritet të fillohet më punë, e cila do të zgjasë tre vjet, pasi kjo rrugë do të ndërtohet, pothuajse nga fillimi. /Radio SHARRI – Dragash

Mos i humb

Mungon gjykatësja, dështon gjykimi për vjedhje të rëndë dhe blerje të sendeve të vjedhura

Opoja.net

Nëntë kandidatë nga Opoja, prej tyre vetëm një grua! (Lista)

Opoja.net

Fillon ndryshimi i premtuar i qytezës së Dragashit!

Opoja.net

Vendet e Dragashit që do të mbeten pa rrymë

Opoja.net

Thellohet bashkëpunimi i shkollës “Fetah Sylejmani” të Dragashit dhe “Qazim Shehu” nga Shtiqëni i Kukësit

Opoja.net

Sot është mbajtur pjesa e dytë e afatit të dytë të Testit të Maturës në komunën e Dragashit

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net