Nga 50 mostra të testuara, 4 mësimdhënës dhe një nxënëse dalin pozitiv në Sh.M.L.”Ruzhdi Berisha” në Dragash

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Opoja

 

Nga 50 mostra të testuara, 4 mësimdhënës dhe 1 nxënëse rezultuan pozitiv.

Sipas rekomandimeve të IKSHPK task forca në nivel të DKA-së merr këtë vendim:

VENDIM

I. Procesi mësimor në Shml “Ruzhdi Berisha” në Dragash me datë 20.10.2020 kalon në skenarin C (mësimi në distancë )

II. Mësimi sipas skenarit A ( me prezencë në shkollë ) rifillon me datë 02.11.2020.

III. Për zbatimin e këtij vendimi kujdeset drejtoria e shkollës “Ruzhdi Berisha” në Dragash .

Arsyetim
Për arsye të infektimit të 4 mësimdhënësve dhe 1 nxënëse të kësaj shkolle me COVID-19, procesi mësimor zhvillohet sipas skenarit C sipas pikës I të këtij vendimi.

Pa panik, por me kujdes të shtuar!

Task forca në nivel të DKA-së Dragash

19.10.2020 (ponedeljak)

Dragi roditelji, dragi učenici i zaposleni u školi „Ruzhdi Berisha“ u Dragašu, nakon sumnji koje smo imali o infekciji COVID-19 nastavnika ove škole i saopštenju koje smo danas dobili od NIJZK -a ispostavilo se da:

Od 50 testiranih uzoraka, 4 nastavnika i 1 učenik su pozitivni.

Prema preporukama radne grupe NIJZK na nivou ODO-a donosi ovu odluku:

ODLUKA

I. Nastavni proces u SŠ „Ruzhdi Berisha“ u Dragašu 20.10.2020. Prelazi na scenario C (učenje na daljinu)

II. Nastava prema scenariju A (prisustvo u školi) nastavlja se 02.11.2020.

III. O sprovođenju ove odluke brine se uprava škole „Ruzhdi Berisha“ u Dragašu.

Obrazloženje
Zbog zaraze 4 nastavnika i 1 učenika ove škole virusom COVID-19, proces učenja odvija se prema scenariju C, prema tački I ove odluke.

Bez panike, ali sa dodatnim oprezom!

Radna grupa na nivou ODO-a Dragaš

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-