Nga Holanda i kushtojnë poezi Ymer Prizrenit (Poezi)

Këndi Letrar
Nga Holanda i kushtojnë poezi Ymer Prizrenit (Poezi)

Sejdullah Martinaj është bashkatdhetari ynë nga Hasi i Prizrenit, por që jeton në Holandë. Përkundër mërgimit, ai nuk e ka harruar vendlindjen dhe atdheun. Këtë e ka dëshmuar në krijimet e tij të cilat kryesisht po i publikon në rrjetet sociale.

Së fundmi ai ka shkruar edhe për Ymer Prizrenin, kryetar i komisionit dhe organizator i Kuvendit të Lidhjës së Prizrenit.

YMER PRIZRENI

Kur Shqyptaria
U ba pre e gjakatarëve
Nji burrë Opoje
U priu Shqyptarve!

Abdyl Frashëri
Nji burrë Tosknie
Ymer Prizrenin
E zgjedh n’krye!

N’Prizrenin
Legjendar
Na u formue
Lidhja e Parë!

Kancelaritë mbetën
Me gjshta n’gojë
Me Shqyptar
S’paska lojë!

Toskë e Gegë
Si mishi me thue
Me mbrojtë Atdheun
Tuk janë bashkue!

Si ndajnë krahinat
As si ndanë feja
Luftojnë shqypet
Ndër beteja!

N’dër dy zjarre
U gjet Shqyptaria
Ni anë Turki
N’tjetrën Rusia!

Portës së Lartë
I qojnë fjalë
S’ka pazare
Me Shqyptar!

Tët shtat krajlive
Fjalë u kan que
Këta kufij kurrë
S’kem mi pranue!

Vendëlindjen n’Zgatar
Varrin n’Ulqin
Ish krenar
Vdiq si trim!

Sejdullah MARTINAJ
Holandë, 7 nëntor 2018

Fjalë të urta popullore: Edhe diell të bëhesh, të gjithë nuk i ngroh dot!

Opoja.net

Botohet një roman për periudhën e luftës së Kosovës

Opoja.net

Mësueset e para të gjuhës shqipe

Opoja.net

Lirim Hajredini sjell librin rreth “Historisë së Sahabeve” të përkthyer në Gjuhën Shqipe

Opoja.net

Rap artisti Andi nga Dragashi ka sjellur muzikën e tij të re “Thirrem n’telefon”

Opoja.net

Botohet nga Instituti Albanologjik i Prishtinës libri studimor “Proza eksperimentale – rasti i Pashkut nga studiuesja Dr.Manjola Brahaj Halili

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net