Opoja.net

Njëri e pyeti një njeri nga të devotshmit

Islame
Njëri e pyeti një njeri nga të devotshmit

Njëri e pyeti një njeri nga të devotshmit :

Kur lind kudra lind 7 qen të vegjēl, kurse delja 3 qingja, kurse ne më shumë shikojmë delet se qentë, edhe pse delet theren, me mishin e tyre bëhet tregti, theren për kurban, theren për ta nderuar musafirin.

Pse ndodh kështu ?!

U pergjigj njeriu i devotshëm :
Sepse Allahu deleve u ka dhënë bereqet.

E pyeti përsëri : Po pse deleve u ka dhënë bereqet, kurse qenve jo ?!

I tha: Sepse delet bijnë te flejnë ne fillim të natës ,dhe zgjohen herët në mëngjes, kurse qentë lehin gjat tërë natës, dhe kur vjen koha e bereqetit ato i zen gjumi.
Prandaj delet kanë bereqet, sepse zgjohen herët dhe e shfrytëzojnë kohën e bereqetit.
Kurse qentë lehin gjat tërë natës, kurse në kohën e bereqetit flejnë.

Keshtu ndodh edhe me ata të cilët zgjohet për ta falur namazin të sabahut, zgjohen në kohën e bereqetit për ta adhuruar, dhe falendëruar Atë i cili e jep bereqetin.

Kurse ata të cilët gjat tërë natës lehin nëpër rrugë, nëpër diskoteka,nëpër kafebare, nëpër rrugë të flliqta, dhe pastaj kur vjen koha e bereqetit i zen gjumi, pa dyshim se Allahu nuk do t’u jep bereqet, ashtu sikur qenit që nuk i dha bereqet.

Hoxhë Sinan Rushiti

Loading...

Mos i humb

Për fat të keq, po jetojmë në kohën kur muslimani ka frikë nga muslimani

Opoja.net

Bëhu sikur bleta, jo si merimanga

Opoja.net

Mëshira midis të afërmve

Opoja.net

Për të gjithë prindërit të cilët dëshirojnë që fëmijët e tyre t’i shohin në namaz

Opoja.net

Sa bukur është ta gëzosh bashkëshortin (bashkëshorten) tënd

Opoja.net

Bëje të lumtur nënën tënde, të të lumturojë Allahu!

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net