Opoja.net

Njeriun e dallon morali, e jo bukuria

Islame
Njeriun e dallon morali, e jo bukuria

E bardha s’do të thotë bukuri dhe e zeza s’do të thotë shëmtirë.

Qefini është i bardhë dhe i frikshëm, kurse Qabeja është e zezë dhe e bukur.

Njeriu dallohet me moralin e tij, e jo me bukurinë e tij.

Po të ishte burrëria në ngritjen e zërit, qeni do të ishte zotëria i burrave.

Po të ishte femëria në zhveshje, atëherë majmuni do të ishte nga të gjitha krijesat më femërore.

Para se t’i ngrisësh sytë kah qielli dhe të kërkosh nga Allahu, zbriti sytë e tu dhe falënderoje për atë që e ke.

Thjeshtësia është gjysma e bukurisë, kurse gjysma tjetër është buzëqeshja e papritur.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Loading...

Mos i humb

Një nga duatë e fuqishme nga Kurani

Kushtrim Guraj

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

Kushtrim Guraj

Hutbe – Këshilla nga Hasan Basriu

Kushtrim Guraj

Tre gjëra që njeriu nuk ngopet

Kushtrim Guraj

“Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm prej Teje ndihmë kërkojmë

Kushtrim Guraj

Mosmirënjohja ndaj Allahut

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net