Përvjetori i 14-të i funksionimit të Xhamisë së Re të Bresanës, një udhëtim i suksesshëm

Opoja.net Opoja.net Opoja

Në një ceremoni të mbushur me ndjenja të ngrohta dhe krenari, xhamia e re “Muderris Rexhep Ismaili” në Bresanë ka shënuar përvjetorin e 14-të të funksionimit të saj më 20 nëntor 2023. Në këto 14 vite, ky objekt kulturor dhe besimi ka kaluar një udhëtim të pasur në realizimin e projekteve dhe shërbimeve për komunitetin.

Ndërtimi i xhamisë nisi në gusht të vitit 2002 dhe pas përfundimit të fazës së parë në vitin 2006, u bë e mundur që xhamia të hapte dyert për besimtarët. Në dy muajt e fundit të vitit 2009, me inicativën dhe mbështetjen e fuqishme të xhematit, u finalizuan punimet e brendshme dhe u vunë dyret dhe dritaret. Në vite, përkundër sfidave, u kryen një sërë projektesh, duke përfshirë ndërtimin e minareve, dhomave të bodrumit, pushimorjes, rrethojës së oborrit, dhe shumë të tjera.

Në vitin 2022, u theksua mësimi i femrave moshërritura në mejtep, duke sjellë një dimension të ri edukativ në xhami. Investime të reja u bënë në teknologjinë e mejtep-it dhe rinovimet e banjave dhe kupolave të vogla tregojnë përkushtimin e vazhdueshëm ndaj përmirësimit të kushteve.

Gjatë vitit 2023, ndryshimet në sallën e madhe dhe hapësira për larjen e xhenazeve shërbejnë si shembuj të përkushtimit ndaj nevojave të komunitetit.

Për të ardhmen, planifikohen ndryshime dhe përmirësime shtesë, duke përfshirë një dhomë speciale për mysafirët, ndarjen e hapësirës së femrave, dhe krijimin e një sallës për fëmijët. Po ashtu, është parashikuar mbulimi i anësoreve të xhamisë për mbrojtjen nga shiu dhe bora.

Në këtë përvjetor, komuniteti shpreh falënderim ndaj xhematit për angazhimin dhe mbështetjen e tyre dhe shpreson në vazhdimin e kësaj bashkëpunimi të frytshëm për të ardhmen. Përfundon me urimin e shëndetit dhe hajrit për të gjithë komunitetin dhe për gjeneratat që do vijnë.

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-