Opoja.net

Piraj: Taksa ngriti patriotizmin ekonomik, u hapën vende të reja pune

Piraj: Taksa ngriti patriotizmin ekonomik, u hapën vende të reja pune

Për 1 vit Serbisë i ka mbetur vetëm 1 për qind treg në Kosovë. Gjithë kjo si pasojë e vendosjes së taksës prej 100 për qind për mallrat serbe nga Qeveria e vendit më 21 nëntor të vitit 2018, me ç’rast u zvogëlua dukshëm hisja e Serbisë në tregun e Kosovës, raporton portali “Front Online”.

Përfituesit më të mëdhenj që nga vendosja e taksës janë prodhuesit vendor, pasi që është ngritur ekonomia vendore dhe janë hapur vende të reja të punës. Disa nga bizneset vendore janë kundër heqjes së taksës 100% për produktet serbe.

Lidhur me këtë Burim Piraj nga kompania prodhuese “Meka” ka thënë për portalin “Front Online” se vendosja e taksës 100%ka pasur efekt të madh në ekonominë e Kosovës.

“Efekti më i madh që e ka arritur kjo taksë ka qenë ngritja e patriotizmit ekonomik, gjë e cila për dy dekada i ka munguar Kosovës”, shprehet Piraj për “Front Online”.

Ai thotë se kjo taksë ka pasur efekte konkrete për biznesin e tij. “Në biznesin tonë për një vit i kemi hapur më shumë se 7 vende të reja të punës”, thotë Piraj.

Gjendja e dy personave që u plagosën nga polici në Dragash

Opoja.net

Mësohet kush është polici nga Prizreni që plagosi sonte dy qytetarë në Dragash

Opoja.net

Detaje pas plagosjes së dy qytetarëve nga një polic në Dragash

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net