Opoja.net

Po zbrazet fshati Shajne

Dragash – Fshati Shajne i cili dikur ishte nderë fshatrat më të medhëj të Opojës, që nga lufta e deri më sot ky fshat është zbrazur dukshem. Sidmos emigrimi i koheve të fundit i cili e zbrazi edhe Kosovën.

Kjo që po i ndodh këtij fshati është duke ndodhur edhe nëpër fshatra tjerë të trevës së Opojës, mirpo ne kemi vequar këtë fshat pasi emigrimi është më i madhë. Banorët e këtij fshati janë shpërngulur drejt qytetëve dhe vendëve përndimore. Sipas regjistrimit të popullësisë ku në vitin 1991 fshati Shajne kishte 1415 banorë, pas 20 viteve më vonë ky fshatë kishte 1069 banorë. Fshati në vitet 1991 – 1999 pati rritje të madhe të popullësisë po që nga lufta ku fshati është zbrazur. Fshati Shajne gjatë luftës kishte edhe rënje deshmorësh si Fetah Sylejmani dhe Fisnik Ibrahimi. Emrin e Dëshmorit Fetah Sylejmani e mbanë shkolla fillore në Dragash me paralelet në Shajne. Rrenc, Xerxe, dhe Radesh.

89
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Infrastruktura e fshatit Shajne është e mirë, rruga është e kubëzuar, ka shkollën të cilës me ndimën e Komunës dhe të banoreve është ngritur edhe një kat i shkollës e gjithashtu është ndertuar edhe xhamia. Afër këtij fshati është shpallur zonë industriale ku është duke u ndertuar një shkollë profesionale e cila pritet të hapet në shtatorë të ketij viti.

(Opoja.net)

Komuna e Dragashit ndan 100 bursa studimi

Opoja.net

Aksident trafiku në Dragash, 6 të lënduar

Opoja.net

Nga sot, Kosova dhe Shqipëria me pikë të re kufitare

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto