Opoja.net

PSE FYERJE NDAJ BANORËVE TË BRESANËS PËR (MOS)FESTIMIN E VITIT TË RI!

Autor: Kasam Muhameti

Disa portale e kanë vënë në qender të vëmendjes (mos)festimin e Vitit të Ri në fshatin Bresanë, edhe komentuesë me fjalë të pahieshme. Këto janë çështje që i përkasin kryekëput njerëzve të këtij fshati, por pa i privuar të tjerët në dëshirat e tyre. Për këtë arsye, nuk është aspak e drejtë të përdoren fjalë fyese në adresë të njerëzve të këtij fshati.
Pushteti Jugosllav – Serb, ka lënë pasoja të shumta në popullatën tonë, po edhe tek gjeneratat e para të këtij fshati, e edhe në aspektin e kremtimit të Vitit të Ri…

585

Me çka po nxeheni në këto ditë të ftohta ?

Prandaj, pa u zgjeruar më tepër, njerëzit e këtij fshati – të gjithë shqiptarë myslimanë i kanë tejkaluar këto “marifete”, më nuk është interesant për ta pritja e Vitit të Ri, duke ndejtur tërë natën pa gjumë dhe duke i penguar të tjerët me zhurma të mëdha e shpenzime marramendëse. Në anën tjetër, këta (nga mesi i të cilëve jam edhe unë dhe që jam i stërknaqur që jam pjesë e këtyre banorëve), shumë mirë i kanë të qarta pasojat e më hershme, që ende vuajmë nga to.

Aty-këtu në këtë anë, më interesant Viti i Ri është vetëm për disa fëmijë. Gradualisht edhe ata do t’i bindim se është diçka e kotë dhe e panevojshme – për të ndejtur tërë natën pa gjumë.
Ua rikujtojmë se vetëm këtë vit në Kosovë, me rastin e festimit të Vitit të Ri – 2019, rezultoi me vrasjen e një përsoni, si dhe 65 raste të tjera që kërkuan ndihmë mjekësore në QKUK, Prishtinë për shkak të përdorimit të mjeteve piroteknike.

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net