Pse gratë (femrat) qajnë !

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj

I biri e pyeti nënën: Pse po qan!
Iu përgjigj: Qaj ngase jam grua..
I biri i tha: Unë nuk po e kuptoj këtë!!
Nëna e përqafoi, dhe i tha se ti këtë nuk do ta kuptosh asnjëherë..
I biri pastaj e pyeti prindin e vet: Pse qan nëna ime pa asnjë arsye?
Prindi iu përgjigj: Të gjitha gratë qajnë pa asnjë arsye..
I biri u rrit dhe u bë burrë, dhe ende mbeti pa e ditë se pse qajnë gratë!!
Në fund e pyeti një dijetar të urtë: Pse qajnë gratë!!
Dijetari iu përgjigj: Kur Allahu e krijoi gruan, i bëri të ketë shpatulla shumë të forta, e ta bartë barrën e botës..
I bëri asaj të ketë krahë të butë, e të jep rehati..
I dha asaj fuqi të brendshme ta përballon lindjen e fëmijëve, dhe ta përballon refuzimin që ia bëjnë asaj kur ata të rriten..
I dha asaj qëndrueshmëri t’i përballon vështirësitë e familjes dhe të përkujdeset për ta.. dhe të mbetet e heshtur në kushtet më të vështira, edhe atë pa u ankuar fare..
Edhe atëherë kur të gjithë dështojnë dhe pikëllohen, ajo mbetet e heshtur..
I dha asaj dashuri ndaj fëmijëve të saj që nuk përfundon, dhe ajo dashuri nuk ndryshon edhe nëse ata ia kthejnë me të keqe dhe i shkaktojnë asaj dhembje..
Dhe në fund..
I dha asaj lot, t’i rrjedhin kur ka nevojë dhe ta nxjerr barrën e kësaj përgjegjësie të madhe.. që më vonë të mundet ta vazhdon udhëtimin më tutje..
Kjo është pika e vetme e dobët e saj..
Për këtë arsye, respektoni lotët e grave të botës.. edhe nëse ato dalin pa asnjë sebep!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-