Opoja.net

Restelic: Tetë vjet nga tragjedia

Sot shënohet tetë vjetori i tragjedisë që goditi Restelicën, fshatin më të madh në trevën e Gorës njofton Televizioni Opoja.

Do të tregohet në brezash për atë të ftohtë të Shtunën në mëngjes, kur një ortek i tmerrshëm, që mblidhte gjithçka para saj, mori dhjetë jetë nga gjiri i saj.

376

Me çka po nxeheni në këto ditë të ftohta ?

Shumica e viktimave ishin në gjumë atë ditë, dhe ata nuk e kishin idenë se ishte një ëndërr e përjetshme nga e cila ata do të zgjoheshin vetëm në ahiret. Allahu i Madhëruar ka ruajtur vetëm pak Amser, që është një konfirmim se edhe jeta dhe vdekja janë në duart e tij.

Atyre ditëve gjatë kërkimit të viktimave të aksidentit, Restelic u vizitua nga Kryeministri me ministrat e tij, dhe pastaj Presidentja e Kosovës Atifet Jahjaga e cila vizitoi Amserën e vogël në spitalin e Prizrenit.

Menjëherë pas aksidentit dhe Ministri i atëhershëm për Kthim dhe Komunitete, Radojica Tomic vizitoi vendin e tragjedisë dhe premtoi të sigurojë furnizime për të gjitha shtëpitë që u shkatërruan nga orteku.

Nga të gjitha këto premtime të fuqishme të bëra nga zyrtarë të lartë të qeverisë, mbetën vetëm deklaratat e tyre dhe fjalët e ngushëllimit për familjet e viktimave.

Sot, tetë vjet pas tragjedisë, shumica e atyre që kanë dhënë deklarata nuk duan të flasin as për të. Kjo është provë që të gjitha deklaratat e tyre, si dhe e gjithë ajo retorikë emocionale, u ngjyrosën nga sfondi politik.

Fatkeqësisht, deri më tani gjithçka mbetet në premtim.

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net