Saime Domazeti dyshohet se u vra nga familjarët që me vite u kujdesen për të

67-vjeçarja Saime Domazeti u gjet e vdekur më 27 dhjetor 2022, në fshatin Kuk të Dragashit. Vrasja dyshohet se është kryer nga familjarët që me vite u kujdesën për të.

Opoja.net Opoja.net Opoja

Por, kush ishte Saime Domazeti?

Saime Domazeti banonte në Kuk të Dragashit me kunatën si dhe me djalin e vëllait e me nusen e tij. Ajo nuk kishte fëmijë dhe vëllai i saj në shtëpinë e të cilit jetonte, kishte vdekur kohë më parë.

Domazeti kishte edhe probleme serioze me shëndetin. Kunata dhe familja e vëllait ishin kujdesur për të me vite të tëra. Fatkeqësisht, e njëjta familje që ishte kujdesur për të me vite, sot dyshohet se e vranë.

Për rrezikun që i kanosej Domazetit, shteti ishte në dijeni 48 ditë para vrasjes së saj.

Më 8 nëntor, Policia ishte informuar se Domazeti i ishte ekspozuar dhunës në familje. Pasi e kishte trajtuar rastin, Policia kishte informuar Prokurorin e Shtetit, i cili nuk kishte ndërmarrë asnjë veprim parandalues, por rastin e kishte proceduar në procedurë të rregullt.

Policia kishte njoftuar edhe Zyrën për Mbrojtje dhe Ndihmë të Viktimave, të cilët nuk kishin paraqitur fare kërkesë për urdhër mbrojtës. Po ashtu, Policia e kishte njoftuar edhe Qendrën për Punë Sociale, të cilët nuk e referuan rastin në Strehimore dhe Domazeti vazhdonte të jetonte me të dyshuarit për dhunë ndaj saj, deri në ditën kur dyshohet se ajo u vra, pikërisht nga ta.

Sipas Institutit të Kosovës për Drejtësi (IKD), Saime Domazeti u vra në duar të shtetit, i cili me mosveprim ia mohoi asaj të drejtën në jetë.

Përkundër kësaj, Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prizren, Admir Shala, thotë të mos i ketë shkuar dikujt në mend se do kryhej një vepër e tillë dhe se të njëjtën askush nuk do të mund ta parandalonte.

Ndryshe vlerësojnë në IKD, pasi sipas tyre kjo është vrasje në duar të shtetit.

Për më shumë, ndiqeni hulumtimin “Vrasja në duar të shtetit” e Saime Domazetit”, i cili transmetohet në KTV, TV Arta dhe “Betimi për Drejtësi”. /BetimipërDrejtësi

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
- Reklama-
- Reklama-