SHKA Bresana fiton çmimin “Vallet më të mira burimore” në festivalin “Dyshja na bashkon” në Shkup

Opoja.net Opoja.net Opoja

Sot, në kryeqytetin e Shkupit, SHKA Bresana u paraqit në edicionin e fundit të festivalit “Dyshja na bashkon”. Duke performuar tre valle të Opojës, dyshja Osman Ahmeti dhe Behar Salihu nga Bresana u dekoruan me çmimin “Vallet më të mira burimore”. Kjo ishte një fitore e madhe për këtë shoqatë kulturore nga treva e Opojës, e cila po shfaq me punë të palodhshme vlerat dhe traditë e kësaj zone nëpër Ballkan.

SHKA Bresana ka një histori të gjatë në ruajtjen dhe promovimin e traditave të Opojës, duke u angazhuar në organizimin e aktiviteteve kulturore dhe artistike në nivel lokal dhe rajonal. Duke u paraqitur në festivalin “Dyshja na bashkon”, Bresana dha një kontribut të vlefshëm në mbrojtjen dhe zhvillimin e trashëgimisë kulturore të kësaj zone të Kosovës.

Vallet e Opojës janë një pjesë e rëndësishme e trashëgimisë kulturore të Ballkanit dhe kjo çmim tregon se SHKA Bresana po bën një punë të jashtëzakonshme në ruajtjen dhe promovimin e tyre. Në këtë mënyrë, kjo shoqatë po ndihmon në përmirësimin e ndërgjegjësimit kulturor të popullit të Kosovës dhe të rajonit të Ballkanit.

Ndërkaq, çmimi “Vallet më të mira burimore” vlerëson jo vetëm performancën artistike, por edhe traditën dhe historinë e valleve të Opojës. Kjo çmim tregon se SHKA Bresana është një shoqatë kulturore e rëndësishme dhe e përkushtuar në promovimin dhe mbrojtjen e trashëgimisë së Opojës. Ky çmim do të sjellë më shumë vëmendje dhe aprecim për punën e kësaj shoqate në nivel lokal dhe ndërkombëtar.

Në përfundim, çmimi i fituar nga SHKA Bresana në festivalin “Dyshja na bashkon” është një vlerësim i jashtëzakonshëm për punën dhe përkushtimin e kësaj shoqate në ruajtjen dhe promovimin e trashëgimisë kulturore të Opojës. Kjo fitore do të inkurajojë më shumë njerëz të ndjekin dhe të respektojnë traditën dhe kulturën e kësaj zone të Ballkanit.

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
- Reklama-
- Reklama-
Merr lajmet me njoftim OK Jo faleminderit