Shumë kosovarë ia mësyjnë Shqipërisë për 1 Maj, kolona në Kalimash

Opoja.net Opoja.net Kosova

Një numër i madh i kosovarëve ia kanë mësyrë Shqipërisë, duket për të kaluar festën e 1 Majit, e cila lidhet me vikendin.

Derisa në kufi nuk ka pasur fare kontrolle, kolona të automjeteve janë krijuar në Rrugën e Kombit, përkatësisht në pikën afër Kalimashit, ku paguhet tarifa për qarkullimin e automjeteve, sikur shihet në pamjet e Ekonomia Online.

Kolona janë krijuar gjithashtu në afërsi të Kukësit, ky rruga është vetëm një shiritëshe dhe ura që po ndërtohet ende nuk është funksionalizuar.

Në Kosovë 1 maji, e cila i bie ditën e hënë, është ditë pushimi (për sektorin publik) dhe duket se shumë kosovarë janë duke e shfrytëzuar këtë festë për të pushuar në Shqipëri.

1 Maji – Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve në shumicën e vendeve të botës shënohet me marshe dhe protesta të sindikatave. Derisa në Kosovë kjo festë tradicionalisht shënohet me pikniqe në natyrë.

 

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
- Reklama-
- Reklama-