Opoja.net

Ta dini, se me të përmendur Allahun, zemrat qetësohen!

Islame
Ta dini, se me të përmendur Allahun, zemrat qetësohen!

Sado që ta kërkojmë lumturinë dhe qetësinë, jo për All-llahun e Madhëruar, nuk e gjejmë dot, veçse pasqyrim, si pasqyrimet e sahrasë në ditët e nxehta…

Ai që e kërkon qetësinë, larg nga përmendja e All-llahut, është njësoj si ai që kërkon margaritarë në sahra; kurrë nuk do të gjejë gjë!

Ja ku i keni njerëzit, pyetini, kërkoni prej atyre që janë larguar nga All-llahu, thoni t’ju tregojnë, a janë të lumtur?

Ndonjëherë syri sheh të kundërtën e asaj që sheh zemra. Ndoshta, syri yt sheh se ata janë të lumtur, por në të vërtetë, ata janë të mjerë, sepse All-llahu thotë: “Ta dini, se me të përmendur All-llahun, zemrat qetësohen!” – (Kur’ani, Er-Ra’d: 28)

Ndërsa, kur njeriu i kthen shpinën përmendjes së Zotit të tij, ndëshkimi i vjen në përshkallëzim progresiv… Nga ndëshkimi në ndëshkim, nga ngushtimi në ngushtim, nga vështirësia në vështirësi…

© Opoja.net

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Linda Guraj

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Linda Guraj

Islami përballë terrorizmit

Linda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net