Të ndryshosh brenda dhe jashtë

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj

Duke parë gjyshin duke lexuar Kuran çdo ditë, nipi e pyeti: ‘Gjysh, kam
provuar të lexoj Kuranin sikurse ti, por nuk mund ta kuptojë atë, edhe atë
çfarë e kuptoj e harroj sapo ta mbylli librin. Çfarë të mira ka nga leximi i
Kur’anit ?

Gjyshi e shikoi dhe i tha: “Merre këtë shportë të qymyrit, mbushe në lumë
me ujë dhe ma sill prapë! Djaloshi veproi si i tha ai, por i tërë uji i rrodhi
nga shporta para se të vinte në shtëpi. Kjo i ndodhi disa herë. Në fund nipi
hoqi dorë dhe  i tha: ⠀”Gjysh,
kjo është e kotë, nuk mund ta bëj!”

Gjyshi e shikoi nipin dhe i tha: “Ti mendon se është
e kotë? Shikoje shportën!”

Djaloshi shikoi shportën dhe kuptoi se është
ndryshe:  “Nga një shportë e ndyrë për
qymyr Ishte transformuar nga një shportë e vjetër e ndyrë në një shportë të
pastër, brenda dhe jashtë.

‘Bir, kjo ndodh kur e lexon Kuranin. Mund të mos kuptosh
dhe të mos mbash mend asgjë, por kur e lexon atë, do të ndryshosh brenda dhe
jashtë.

Hasan ibn Ali, r.a. ka thënë: Ata që ishin para jush e përjetuan
Kuranin si liëbrë të shpallur nga Zoti i tyre, andaj e lexonin natën dhe
meditoni rreth ajeteve të tij, ndërsa ditën i praktikonin të njëjtat.

(Islampress)

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-