Opoja.net

Unë të dua babi!

Ndërsa babai e lustronte makinën e tij të re, djali i tij shtatëvjeçarë erdhi dhe filloi me një gur të shkarravit anën e makinës.

Në zemërimin e tij, ai filloi ta rrihte djalin e tij pa kushtuar vëmendje se kishte çelësat në dorë deri sa e godiste djalin. Ato goditje kishin si pasojë që djalit të tij t’ia amputojnë gishtat në spital. Djali e pyeti të atin: “Babi! Kur do të më rriten gishtat?!”

80
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Babai u prek shumë dhe me dhembje në shpirt filloi ta godas automjetin për veprën e bërë. Pasi që u ul pranë makinës, shikoi shkarravinat dhe lexoi që djali të ketë shkruar: “Unë të dua babi!

*****
Një njeri i tha të Dërguarit të Allahut, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem:

‘Më këshillo.’ I Dërguari tha: ‘Mos u zemëro!’ Ky e përsëriti pyetjen disa herë. I Dërguari sërish tha: ‘Mos u zemëro!’” [Hadith]

Dije që, atë që vepron gjatë çastit të zemërimit, nuk mund ta kompensosh edhe sikur tërë jetën të pendohesh!

Përshtati: Lutfi Muaremi

Arsyet për reduktimin e nafakës dhe për humbjen e vullnetit për ibadet dhe jetë

Opoja.net

Edhe heshtja është sëmundje!

Opoja.net

Nuk është me rëndësi se cfarë posedon, por çfarë zemre ke!

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto