UNICEF dhe Komuna e Dragashit nënshkruajnë Marrëveshjen për Edukim në Fëmijërinë e Hershme në Bresanë

Opoja.net Opoja.net Opoja

Dje, në një ngjarje të rëndësishme për komunitetin e fshatit Bresanë në Komunën e Dragashit, u nënshkrua Marrëveshja e Bashkëpunimit midis kryetarit të Komunës së Dragashit, z. Bexhet Xheladini, dhe drejtoreshës ekzekutive të Qendrës për Shërbime Humane dhe Zhvillim, znj. Mimoza Shahini. Ky ngjarje shënon fillimin e projektit të mbështetur nga UNICEF-i për hapjen e dy Qendrave me Bazë në Komunitet për Edukim në Fëmijërinë e Hershme në fshatin Bresanë.

Në bazë të Marrëveshjes, Qendrën për Shërbime Humane dhe Zhvillim do të financojë angazhimin e tri edukatoreve për këto dy Qendra me Bazë në Komunitet për periudhën tetor 2023 – dhjetor 2024. Përveç kësaj, ata do të sigurojnë udhëzime dhe materiale didaktike të nevojshme për realizimin e programit edukativ dhe do të mbështesin vlerësimin dhe monitorimin e performancës së edukatoreve.

Kryetari Xheladini shprehu mirënjohjen dhe falënderimin e tij për bashkëpunimin e mirëfilltë të Qendrës për Shërbime Humane dhe Zhvillim dhe UNICEF-it me Komunën e Dragashit. Ky projekt synon përmirësimin e jetës së fëmijëve dhe familjeve të tyre nëpërmjet funksionimit efikas të Qendrave me Bazë në Komunitet për Edukim në Fëmijërinë e Hershme. Ky është një hap i rëndësishëm drejt ngritjes së shkallës së arsimit dhe mirëqenies së fëmijëve në këtë komunitet të vogël.

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-