Opoja.net

1080 besimtarë nga Kosova do të udhëtojnë në vendet e shenjta për kryerjen e haxhit

Islame
1080 besimtarë nga Kosova do të udhëtojnë në vendet e shenjta për kryerjen e haxhit

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka bërë gjitha përgatitjet për nisjen e haxhinjve drejt vendeve të shenjta.

Nëpërmjet një postimi në rrjetin social Facebook BIK-u njofton se për kryerjen e Haxhit janë 1080 besimtarë.

“Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, gjegjësisht Drejtoria e Haxhit ka bërë të gjitha përgatitjet për nisjen e haxhinjve të Kosovës drejt vendeve të shenjta për të kryer një nga pesë kushtet e fesë Islame, haxhin. Fitim ef. Gashi nga Drejtoria e Haxhit tha se në këtë vit nën organizimin e Kryesisë së BIRK-ut për vende të shenjta për të kryer haxhin do të udhëtojnë 1.080 besimtarë, në mesin e të cilëve 370 janë gra.”

Në njoftim thuhet se grupi i parë do të nisen më 31 korrik, dhe grupet e tjera më 1, 2 dhe 3 gusht.

“Grupi i parë i haxhinjve do të nisen nga Prishtina më 31 korrik, për të vazhduar pastaj me datë 1, 2 dhe 3 gusht kur do të niset edhe ekipi i fundit i haxhinjve drejt vendeve të shenjta.”

Sipas Bashkësisë Islame çmimi është 4150 euro.

Loading...

Mos i humb

Mos u bëj i vrazhdët dhe grindavec, sepse udhëtimi i dynjasë është shumë i shkurtër!

Kushtrim Guraj

Urtësi kuranore

Kushtrim Guraj

Kush e tradhton një musliman kur ai ka nevojë për ndihmë, Allahu do të bëjë që edhe ai të tradhtohet kur të jetë më i nevojshëm

Kushtrim Guraj

O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua

Kushtrim Guraj

Mos bëni gjykime të shpejta për njerëzit

Kushtrim Guraj

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net