Opoja.net

A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?

A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?

Pyetje:

A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?

***

Përgjigje:

Nëse njeriu nuk vepron veprimet e ndaluara gjatë agjërimit (nuk ha, nuk pi dhe nuk kryen marrëdhënie intime me gruan), vepra këto të cilat e prishin agjërimin, mirëpo vepron vepra siç është përgojimi, thashethemet, fjalët e ndyta, agjërimi i pranohet si detyrim të cilin e ka kryer, por për këto veprime ai bën mëkat. Ato ia ulin vlerën agjërimit, por nuk ia prishin atë. Agjërimi i Ramazanit duhet të kryhet në këtë rast.

Mirëpo, nëse ai e braktis agjërimin për shkak se është fjalë ndyrë, atëherë ai bën mëkat dyfish (për braktisjen e agjërimit dhe për fjalët e ndyta).

Shejkh Uthman el Hamis

TË KAPURIT PËR ADHURIME PAS RAMAZANIT

Merlinda Guraj

NE MUNDEMI EDHE JASHTË RAMAZANI!

Merlinda Guraj

AGJËRIMI I GJASHTË DITËVE TË SHEVALIT – RREGULLA DHE DOBI

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net