Opoja.net

Agjërimi dhe gëlltitja e barnave pa ujë

Agjërimi dhe gëlltitja e barnave pa ujë

Pyetje: Nëse gjatë agjërimit personi ka presion të lartë të gjakut, a lejohet të gëlltis ilacin (tabletën) pa ujë?  A e prish kjo agjërimin?

Përgjigje: Gëlltitja e tabletave qoftë edhe pa ujë e prish agjërimin, sepse ilaçi i mrarë futet në lukth nëpërmjet gojës. Nëse personi detyrohet ta marrë ilacin, ai trajtohet si person i sëmurë dhe i lejohet të prish agjërimin. Personi i tillë për shkak të kësaj nuk është mëkatar, mirëpo duhet që atë ditë ta agjëroj pas ramazanit kur do të ketë mundësi.

Muftiu i Sarajevës, Dr. Enes Ljevakoviç

Fetve-i emini i Akademisë për Fetva pranë BI të Bosnjës

Përktheu: A. D. Islampress

TË KAPURIT PËR ADHURIME PAS RAMAZANIT

Merlinda Guraj

NE MUNDEMI EDHE JASHTË RAMAZANI!

Merlinda Guraj

AGJËRIMI I GJASHTË DITËVE TË SHEVALIT – RREGULLA DHE DOBI

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net