Opoja.net

Allahu e di se çka është më e mira për neve

Islame
Allahu e di se çka është më e mira për neve

Allahu i Plotfuqishëm, na tregon se Musai (a.s.), iku nga Egjipti pasi aksidentalisht vrau ‎një person, andaj u largua në një gjendje frike, duke mos ditur se ku po shkonte apo çka ‎do të bënte.‎

Ishte i dobët, i izoluar dhe i hutuar. Në atë moment ai tha:‎

‎ “Shpresoj se Zoti im do të më tregojë rrugën e drejtë!” (el-Kasas, 22)‎

Ndonjëherë Allahu i Plotfuqishëm, nga urtësia dhe mëshira e Tij, na vendos në pozitë të ‎vështirë për të na parë se si do të reagojmë. ‎

Përgjigja e Musait (a.s.) ishte: ‎

‎“Sado e keqe të duket situata, unë jam i sigurt se Allahu i Plotfuqishëm do të më ‎ndihmojë që të dal prej saj.”‎

Asnjëherë nuk duhet të mendojmë se ne e dimë se çka është më e mira për neve. ‎Përkundrazi, duhet t’i themi vetes se ne nuk e dimë se çka është më e mira për neve, por ‎Allahu i Plotfuqishëm e di se çka është më e mira. ‎

Andaj, duhet T’i lutemi Atij, që të bëjë më të mirën për neve.‎
Pas një kohe të caktuar, Musai (a.s.), kaloi nga një gjendje e dobësisë së plotë, në një ‎gjendje të epërsisë së plotë, kur deti u nda, në mënyrë që ai dhe pasuesit e tij të mund të ‎kalonin përmes tij.‎

Asim Kan; IslamBosna.ba

Përkthim: Miftar Ajdini

Loading...

Mos i humb

E dini duan (lutjen) e cila është ilaç për çdo brengë dhe pikëllim?

Kushtrim Guraj

Istigfari i akshamit dhe sabahut

Kushtrim Guraj

Nuk është me rëndësi a je luan apo gazelë, e rëndësishme është që të vraposh

Kushtrim Guraj

Pranoje jetën ashtu siç është, do të jesh më i lumturi

Kushtrim Guraj

Surja Kehf dhe paraqitja e Dexhallit

Kushtrim Guraj

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në mëkatbërje

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net