Drejtoria e arsimit në Dragash e gatshme që mësimi të fillojë në të gjitha shkollat

Intervista Opoja
Drejtoria e arsimit në Dragash e gatshme që mësimi të fillojë në të gjitha shkollat

Drejtoria e arsimit në Dragash më 1 shtator do të jetë e gatshme që mësimi të fillojë në të gjitha shkollat e komunës së Dragashit, shkruan Portali Opoja.net

Drejtori i DKA-së në Dragash, Vloran Cenaj, ka thënë se viti shkollor 2020/21 nuk do të jetë vit i zakonshëm shkollor, andaj të gjithë akterët duke filluar nga drejtorët e shkollave, mësimdhënësit, nxënësit dhe prindërit duhet të mobilizohen për fillimin e vitit të ri shkollor sipas planit të veprimit.

Në intervistën për Portalin Opoja.net, ai ka theksuar se është hartuar një master plan me cilin skenar do të zhvillohet mësimi.

Rikthimi i plotë në institucion parafillor/shkollë me masa për siguri dhe shëndet sipas protokolit Covid-19.
Mësimi në grupe të vogla prej 15-20 nxënëseve (gjithmonë duke e respektuar distancën prej 1.5 m).
Raportim i rregullt të mungesave të lidhura me COVID-19.
Lëndët dhe fondi javor i orëve për klasën 1-9 janë të reduktuara për 25% .

“Mësimi do të mbahet sipas skenarit A, megjithatë jemi të mobilizuar edhe sipas skenarit B ku parasheh rikthim të pjesshëm në institucionin parafillor/shkollë me masa për siguri dhe shëndet sipas protokolit Covid-19, mësimi në grupe të vogla prej 10 nxënësve gjithmonë duke respektuar distancën prej 1.5m, mësimdhënësit plotësojnë mësimin online përmes platformës përkatëse”, ka thënë Cenaj duke përfunduar se Komuna dhe Ministria e Arsimit së bashku do të mbiëqyrin mbarëvajtjen e mësimit.

FIRMA JUAJ +383 45563059

———————

Kjo web faqe mirëmbahet dhe menaxhohet nga Agjencia e Lajmeve “OPOJAnet B.I”. Opoja.net mban të drejtat e rezervuara me copyright sipas dispozitave ligjore për të drejtat e autorit dhe pronës intelektuale. Përdorimi, modifikimi dhe shpërndarja për qëllime komerciale pa marrëveshje me Opoja.net, ndalohet rreptësisht. 

Mungon i pandehuri, shtyhet seanca për mashtrim të qytetarëve me anë të “Instagramit”

Opoja.net

Këto janë rregullat në oborrin e shkollës, brenda shkollës dhe në klasë

Opoja.net

Hapen shkollat, nxënësit me maska (VIDEO)

Opoja.net

Peng i prokurimit, 15 fshatra të Dragashit që pesë vjet pa ujë të pijshëm (Video)

Opoja.net

Gati një muaj nga nisja (dhe ndërprerja) e punimeve në ndërtimin e urës në lagjen Duraj!

Opoja.net

Monitorohen nga afër shkollat e komunës së Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net