Ebu Xhehli, ja si ra në gropën që e bëri vetë

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj

Një ditë Ebu Xhehli i përgatiti një kurth Pergamberit a.s. Hapi një gropë përpara shtëpisë së vet dhe e thërriti Pejgamberin për vizitë në shtëpinë e tij. Kur Pejgamberi a.s. po shkonte drejtë shtëpisë së Ebu Xhehlit vjen Xhebraili a.s., dhe i tregon për gropën. 

Kur e mori vesht këtë gjë Pejgamberi u kthye në shtëpinë e tij. Ebu Xhehli kur e pa se ai po kthehej mbrapsht, u nis ti shkonte nga pas për ta pyetur për arsyen, por e harroi gropën që kishte hapur dhe ra në gropën që hapi vetë. 

Për ta nxjerr prej aty i zgjatën një litar, por nuk e arrinte dot litarin. Sa më shumë që i zgjatnin litarin, aq më tepër thellohej gropa. Në këtë gjendje, Ebu Xhehli gati sa nuk po çmendej brenda gropës së errët. 

I dërgon fjalë Pejgamberit a.s. dhe i lutet që ta nxjerr nga gropa. Kur vjen Pejgamberi pranë tij i thotë:

– Po të nxora nga gropa a do të besosh?

– Po më nxore nga gropa do të besoj, u shpreh Ebu Xhehli. 

Pejgamberi a.s. i zgjati dorën e tij dhe e nxori që aty. 

Kur doli, Ebu Xhehli tha: “Ne jetë time nuk kam parë kurrë magjistar më të fuqishëm se ti!”

Dhe kështu, vazhdoi të mos besojë, deri sa edhe vdiq si i poshtëruar.

(Islampress)

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-