Opoja.net

Faruk Bojaxhiu përfaqëson Kosovën në konferencën e FAO-së në Hungari

Në konferencën e FAO-së e mbajtur në Hungari pjesmarrëse ishte edhe Republika e Kosovë në mesin e 30 shteteve të Evropës. Kosova u përfaqësua nga Mrs. Faruk Bojaxhi nga fshati Pllavë i Dragashit (Opojës).

Në vazhdën e aktivitetëve të ndryshme që po zhvillohen në shumë shtete të botës, lidhur me rëndësinë e Pyjeve dhe Mjedisit, nga data 11 Qershor është mbajtur një Konferencë-Puntori në Hungari lidhur me “Standardët fitosanitare në Pylltari” pjesmarrëse në këtë konferencë kanë qënë mbi 30 shtete të Evropës, si dhe përfaqesues nga SHBA, Japonia etj.

89
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Kosova është përfaqesuar nga Msc. Faruk Bojaxhi dhe profesor Arben Mehmeti.

“Ne prezantimimin e situates fitosanitare në Kosovë u shpalosën informacione të ndryshme lidhur me insektët dhe demtuesit që aktualisht janë prezent në Kosovë, llojët e drurëve që ata prekin, dhe nivelin e demëve që këta demtuës shkaktojnë në Pyjet e Kosovës. Një kujdes i shtuar i është kushtuar edhe atyre lloj sëmundjëve dhe insektëve që janë prezente në shtetet fqinje, dhe shumë lehtë mund të instalohen edhe në Kosovë. Lidhur më këtë qështje pati shpjegime të shumta nga ekspërt të ndryshem ndërkombetarë, lidhur me ndërmarrjen e masave ne parandalimin e shpërndarjes së sëmundjëve dhe insektëve në shtetët e paprekura” ka treguar Bojaxhi për Opoja.net

Poashtu u realizua edhe një vizitë në terrën në kufirin Hungaro-Ukrainas, ku nga afër u informuam rreth aktivitetëve që zhvillojnë inspektorët fitosanotare në pikat doganore, se si funksionojnë karantinat në pikat doganore etj, transmeton Opoja.net

Si konkluza të këtij takimi doli se: Në përgjithësi, situata fitosanitare në Evropë konsiderohët të jetë e qëndrueshme, poashtu Kosova hynë në shtetet me gjëndje shëndetsore të Pyjeve mjaftë stabile, ndërsa si shtet me problematikë konsiderohët të jetë Kina. (Opoja.net)

Komuna e Dragashit ndan 100 bursa studimi

Opoja.net

Aksident trafiku në Dragash, 6 të lënduar

Opoja.net

Nga sot, Kosova dhe Shqipëria me pikë të re kufitare

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto