Festimi i ditëlindjes

Opoja.net Opoja.net Artikuj

PYETJA:

Esselamu alejkum!

Pyetja ime është, a bën të festohet ditëlindja? Më shumë po mendoj për ditëlindjet e fëmijëve, a është e lejuar që të thirren të afërmit dhe miqtë me fëmijët (e tyre) dhe kjo të shënohet, natyrisht pa alkool dhe gjëra të tjera haram?
***** ***** *****

PËRGJIGJJA:

Alejkum selam!

Ne nuk e rekomandojmë këtë praktikë, pasi që nuk ka bazë në traditën islame burimore. Sidoqoftë, nëse ajo shënohet si një zakon lokal, dhe jo si imitim (kopjim) i zakoneve jo-muslimane, konsiderojmë se nuk bën pjesë në ndonjë shkelje fetare, me vërejtjen se të dhënit rëndësi ditëlindjeve nuk është pjesë e traditës islame.

www.rijaset.ba

Përshtati: Miftar Ajdini

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
- Reklama-
- Reklama-