Fjalimi juaj është ilaç, kurse veprat tuaja janë sëmundje

Islame
Fjalimi juaj është ilaç, kurse veprat tuaja janë sëmundje

Transmetohet se Isai (a.s.), atyre dijetarëve të cilët nuk kishin vepruar sipas diturisë të tyre, u kishte thënë:

“O dijetarë, ju jeni si oleandra, bukuria
e luleve të saj e ngjall admirimin e vëzhguesit, kurse ngrënia e luleve të saj
shkakton vdekjen.

Fjalimi i juaj është ilaç që shëron çdo
sëmundje, kurse veprat tuaja janë sëmundje që nuk mund të shërohet.

Mençuria del nga goja juaj, dhe mes gojës
suaj dhe veshëve tuaj nuk ka më shumë se 4 gishta, por ajo kurrsesi të zë vend në
zemrat tuaja.

O dijetarë, si mund të quhen ulema dhe
dijetarë, ata që kërkojnë të flasin për të tërhequr vëmendjen tek vetja e tyre,
dhe jo që të veprojnë sipas asaj që flasin.

Diturinë ju e keni ngritur në një piedestal
të lartë, kurse veprat i keni hedhur nën këmbët tuaja.

Dituria juaj, as nuk do ta bëjë të lirin
fisnik, e as skllavin të devotshëm.”

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress)

I bleu një karrocë për invalid, pastaj djaloshi i tha diçka që e befasoi dhe mahniti

Linda Guraj

Katër hadithe që do të na mësojnë katër shkathtësi të rëndësishme

Linda Guraj

Paris, sulm ndaj dy muslimaneve

Linda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net