Opoja.net

Iblisi dhe metodat e tij për mashtrimin e njeriut

Islame
Iblisi dhe metodat e tij për mashtrimin e njeriut

Iblisi është emër personal i shejtanit, djallit, armikut më të madh të
njeriut. Në origjinal emri Iblis vjen nga folja arabe “eblese” me
kuptime të ndryshme. Eblese në thelb do të thotë: të tërhiqesh në vete, të jesh
i trishtuar, të heshtësh, të tollovitësh, të fusësh në kurth dhe ndoshta
kuptimi më interesant është të hedhësh në dëshpërim total  dikë.

Pra,
a nuk janë këto cilësi, rrugë dhe metoda me të cilat iblisi, armiku i përhershëm
i njeriut mundohet ti dëmtoj njerëzit. Ti dekurajoj, ti pikëlloj, të frikësoj,
ti dëshpëroj dhe ti kthej kundër njëri tjetrit dhe kundër vet Zotit. E kundërta
e kësaj që përmendëm është largim nga Iblisi dhe kurthet e tij.

SUPER OFERTË NGA HOTEL ARXHENA

Ndërrimi i viteve nën bardhësinë e bjeshkëve të Sharrit

SHIKO OFERTAT

 

Besimi i sinqertë, gëzimi, zemërgjerësia, vetëbesimi, buzëqeshja, pozitiviteti, optimizmi, shoqëria dhe rrethi  i cili është aktiv dhe punëtorë, pra të gjitha këto janë armët më të mira me cilat mund ta mposhtim iblisin dhe kurthet e tij.

Kur e njeh armikun dhe cilësitë e tij, atëherë e dinë edhe si të mbrohesh nga ai në mënyrën më të mirë. Dhe kur e njeh armikun edhe veten do ta njohësh më mirë.

A. D. Islampress

Franca në ditët në vijim do të inspektojë 76 xhami

Linda Guraj

Dunjaja është për katër lloje të njerëzve

Linda Guraj

Islami dhe trajtimi i njerëzve me nevoja të veçanta

Linda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net