Opoja.net

Istigfari i akshamit dhe sabahut

Islame
Istigfari i akshamit dhe sabahut

Të kesh frikë Zotin do të thotë takesh frikë  Atë  në dhomën tënde, në rrugë, në shkollë, në fakultet, si udhëheqës, si punëtorë, si punëdhënës, si dhe në situata të vogla dhe të mëdha të kësaj jetë në këtë botë.

Vetëllogaria e
veprave dhe besimit  tonë mund të na
sjell vetëm të mira. Jemi njerëz dhe shpesh bëjmë lëshime, e jetojmë jetën
sipas disa shablloneve që na vënë në gjumë. Pejgamberi ynë i dashur na ka
porositur që vazhdimisht ta ripërtërijmë imanin tonë sepse edhe ai sikur teshat
që i mbajmë me kalimin e kohës 
vjetrohet.

Imamët tanë e kanë pasur traditë që bashkë me xhematin pas namazit të akshamit dhe sabahut të bëjnë istigfar duke përfunduar me kelime shehadetin dhe kështu dy herë në dytë të kërkojnë falje për gabimet e bëra, në sabah për mëkatet e natës, ndërsa në aksham për mëkatet e ditës.

Pergatiti: A. D. Islampress

Loading...

Mos i humb

Hutbe me rastin e keqësimit të situatës epidemiologjike në vend dhe në botë

Kushtrim Guraj

Mos u bëj i vrazhdët dhe grindavec, sepse udhëtimi i dynjasë është shumë i shkurtër!

Kushtrim Guraj

Urtësi kuranore

Kushtrim Guraj

Kush e tradhton një musliman kur ai ka nevojë për ndihmë, Allahu do të bëjë që edhe ai të tradhtohet kur të jetë më i nevojshëm

Kushtrim Guraj

O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua

Kushtrim Guraj

Mos bëni gjykime të shpejta për njerëzit

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net