Kush e tradhton një musliman kur ai ka nevojë për ndihmë, Allahu do të bëjë që edhe ai të tradhtohet kur të jetë më i nevojshëm

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj

Ibnul-Kajjim el-Xhevzij
ka thënë:

“Kurani dhe Suneti
na mësojnë se shpërblimi është në përputhje me veprën, dmth. se shpërblimi
është i të njëjtit lloj si vepra, pavarësisht se a bëhet fjalë për vepër të
mirë apo të keqe, e cila shihet qartë nga transmetimet e mëposhtme:

– Kush e mbulon
turpin e një muslimani, Allahu do ta mbulojë turpin e tij.

– Kush e lehtëson një
të zhytur në borxhe (duke ia shtyrë ose falur borxhin), Allahu do ta lehtësojë atë
edhe në dynja edhe në ahiret.

 – Kushdo ia largon një telashe besimtarit në
këtë botë, Allahu do t’ia largojë atij një telashe në Ditën e Gjykimit.

– Kush i hulumton të
metat e një muslimani, Allahu do t’ia zbulojë të metat e tij.

– Kush i bën dëm një
muslimani, Allahu atë dëm do t’ia kthejë vetë atij.

– Kush ia
vështirëson gjendjen një muslimani, Allahu do t’ia vështirësojë gjendjen e tij.

– Kush e tradhton
një musliman kur ai ka nevojë për ndihmë, Allahu do të bëjë që edhe ai të
tradhtohet kur të jetë më i nevojshëm.

– Për ata që janë të
mëshirshëm, do të ketë mëshirë Mëshirëploti. Mëshira e Allahut është më e afërt
me ata që janë të mëshirshëm.

– Kush jep, edhe
atij do t’i jepet.

– Kush e tejkalon
fyerjen dhe fal, Allahu atë do ta falë.

Ky është ligji i
Allahut, dekreti i Tij, shpallja e Tij, shpërblimi dhe dënimi i Tij, dhe e
gjithë kjo bazohet në themelin dhe parimin e përmendur.

Andaj, zgjidhni
rrugën dhe llojin e shpërblimit që dëshironi.”  

Përkthim:
Miftar Ajdini

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-