Mesazh për ata që i shfrytëzojnë punëtorët, dhe ndërgjegjen e lajnë me umre, haxhillëk, donacione

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj

Falënderimi i vërtetë nuk është në gjuhë, por duke ia dhënë çdo kujt të drejtën që i takon…

Pra, vetëmle ta përsërisim:


punëdhënësi i cili e shfrytëzon punëtorin, nuk ia paguan orët shtesë, nuk i jep
orar të plot të punësdhe të drejtën për pushim,


e kërcënon me largim nga puna – dhe të gjitha këto i justifikon duke thënë se
ka me qindra punëtorë të tjerë, të cilët do ta bënin këtë punë – dhe në të
njëjtën i shkon puna mirë, ka shumë pasuri të paluajtshme në emrin e tij,


vozit makinë të shtrenjtë mbi mesataren, kënaqet në udhëtime private, dhe
veçanërisht nëse ndërgjegjen e ‘lanë’ me umre, me haxhillëk, me shoqërim me ‘ulema’,
ose me donacione për xhami


ai duhet ta dijë se po bën zullum (padrejtësi) dhe se shumica e këtyre gjërave të
përmenduara janë HARAM,


sepse falënderimi i vërtetë nuk është në gjuhë, por duke ia dhënë çdo kujt të
drejtën që i takon…

Ammar Bašić; Akos.ba

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress)

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-