Opoja.net

Një tregim i bukur në lidhje me rëndësinë e vakëfit

Në gojën e popullit përcillet një ngjarje mësimdhënëse mes Sulejmanit a.s.
dhe trumcakut:

Një ditë, Sulejmani kishte sharë trumcakun (apo zogun korrier). Atëherë,
trumcaku e kishte kërcënuar:

85
Cilën kandidatë e shihni fituese në raundin e dytë të zgjedhjeve ?

“Shiko se ta shkatërroj mbretërimin!”

Dhe Sulejmani e kishte pyetur me nënvleftësim:

“E ku e ke atë forcë ti për ta shkatërruar mbretërimin tim?”

Dhe trumcaku i vogël i kishte dhënë këtë
përgjigje:

“I lag krahët e mi dhe shkoj e i fërkoj pas një toke vakëf. Pastaj ngrihem
e hip mbi çatinë e sarajeve të tua dhe e shkund aty atë dhé. Dhe ai dhé vakëfi
mjafton për ta shembur pallatin dhe tërë mbretërimin tënd!”

Kjo ngjarje simbolike si pjesë e
rrëfimit mbi Sulejmanin a.s., bart një rëndësi shumë të madhe për të kuptuar
vlerën dhe paprekshmërinë e mallrave vakëf.

Kështu të parët tanë kanë porositur:
Ruhuni prej vakëfeve!

Domethënia e kësaj porosie është që ata
që punojnë në institucionet e administratës, pronësisë dhe trashëgimisë si dhe
vakëfit, duhet t’u kushtojnë shumë kujdes drejtësisë ligjore dhe të drejtave të
pronësisë duke mos harruar se pushteti i takon Zotit, kurse ato janë në dobi të
shoqërisë…

//Osman Nuri Topbash, VARGU I PROFETËVE nën
dritën e Kur’anit
– 3, fq. 66-67//

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Abonohu
Raporto