Opoja.net

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

Islame
“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…” (Bekare, 208).

Besimi ynë është paqe, është siguri. Si rrjedhojë, radhët tona, banesat, shtëpitë, xhamitë, sheshet e qytetet, duhet të pasqyrojnë Paqen. Një prej emrave të Zoti është edhe Es-Selam, i Paqshmi, Paqësori, Ai që dhuron dhe siguron paqen. Pra, është vetë burimi i paqes. Kur njeriu e përjeton këtë në shpirt, ai e ka gjetur besimin e vërtetë. Shih adhurimet e fesë sonë, shih namazin, agjërimin, zeqatin, haxhin, etj., të gjitha këto synojnë që te njeriu të përhapin qetësinë dhe kënaqësinë.

Andaj, nëse e ndjejmë këtë në shpirt e zemër, në ndjenja e në trup, atëherë kjo është shenjë e pranimit të veprave tona.

Nuk ka paqe më të madhe se sa paqja me vetveten dhe me Zotin.

Mehas Alija)

(Islampress)

Loading...

Mos i humb

Mos e privo vetveten nga nafaka me mëkate

Kushtrim Guraj

Personat që nuk do të hyjnë në xhenet pa dënim, andaj ruhu mos u bëj njëri prej tyre!

Kushtrim Guraj

“Si mund të bëhesh ti gruaja ime, nuk je aspak e bukur!”

Kushtrim Guraj

Çka është dynjaja në krahasim me Ahiretin?

Kushtrim Guraj

Trashëgimia e Pejgamberit s.a.v.s

Kushtrim Guraj

Çka është dynjaja në krahasim Ahiretin?

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net