Opoja.net

O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua

Islame
O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua

Njëherë e një kohe jetonte një hamall i cili gjithnjë lutej:
– O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua.

Një ditë kur u pyet pse gjithnjë lutej kështu, ai u përgjigj:
– Në herë u lodha duke bërë një punë, prandaj e luta Allahun: O Allah, kjo punë është e rëndë për mua. Të lutem më mundëso që ushqimin ta marr pa punë dhe mund. Një ditë në rrugë pashë dy burra duke u kacafytur mes veti dhe unë u afrova t’i ndajë. Për fat të keq njëri prej tyre, pa dashje, më goditi në fytyrë dhe më përplasi në tokë. Në atë moment, mbërritën xhandarët dhe mua bashkë me ata të dy na futën në burg. Aty e pashë që Allahu i Madhëruar e kishte pranuar lutjen time, sepse në burg nuk bëja asgjë, e ushqim kisha çdo ditë. Por, koha sa isha në burg ishte e vështirë. Atëherë kuptova që më mirë është të ushqehem me mund në liri sesa pa mund në burg. Prandaj, nga ai moment gjithnjë i lutem Allahut të Madhëruar të ma jep vetëm atë që është e mirë për mua”. /islamgjakova/

Loading...

Mos i humb

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kushtrim Guraj

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

Kushtrim Guraj

Si ndërtohen urat!

Kushtrim Guraj

A lejohet të hahen frutat– pemët nga pemishtja (e huaj) e lënë shkret?

Kushtrim Guraj

Nëse Islami është fe e dashurisë, pse muslimanët i vrasin kafshët për Bajram?

Kushtrim Guraj

Aspekti juridik i kurbanit

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net