Opoja.net

Pasionet janë errësira të shpirtit

Islame
Pasionet janë errësira të shpirtit

I Dërguari i
Allahut s.a.v.s ka thënë: “Besimtari gjendet mes pesë belajave: besimtarit
ziliqar, dyfytyrëshit që e urren, pabesimtarit që e lufton, shejtanit që e
mashtron dhe nefsit (egos, unit) që e pengon atë.”

Isai a.s. ka thënë:
Lum ai që largohet nga pasionet e çastit për shkak të një afati të cilin akoma
se ka parë.”

Një njeri i urtë
ka thënë: “Ndaj atij që fiton nefsi, ai bëhet rob i pasioneve, i lidhur me
zinxhirët e tekave të errëta që ia mbajnë të lidhura duart dhe udhëheqin me të
si të duan dhe zemrën e tij e pengojnë nga çdo sukses.”

Përshtati: A. D.
Islampress

Loading...

Mos i humb

Jeta është shumë e shkurtër dhe nuk meriton urrejtje…

Kushtrim Guraj

Mos qesh shumë, sepse qeshja e shumtë ta vdesë zemrën

Kushtrim Guraj

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Kushtrim Guraj

Sillu bukur me fqinjin tënd, do të jesh besimtar (mumin)

Kushtrim Guraj

Këshillë për çdo mëkatar

Kushtrim Guraj

Tre mësime nga xhuzi i 30

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net