Opoja.net

Pranoje jetën ashtu siç është, do të jesh më i lumturi

Islame
Pranoje jetën ashtu siç është, do të jesh më i lumturi

Një ditë mësuesi e pyeti  nxënësin e tij se çfarë është ajo që po e mundon:

“Varfëria ime. Jetoj në një varfri të tillë sa që nuk mund të mësoj, e as të lutem” – iu përgjigj nxënësi.

“Në këtë moment dhe në këtë situatë, mënyra më e mirë për lutje dhe mësim është që ta pranosh jetën ashtu siç është” – ia ktheu mësuesi i tij.

Sa bukur e ka thënë Muhammedi a.s:

“Kënaqu me atë që e posedon do të jesh njeriu më i lumtur në botë.”

Përshtati: Arsim Dauti

(Islampress)

Loading...

Mos i humb

Hutbe me rastin e keqësimit të situatës epidemiologjike në vend dhe në botë

Kushtrim Guraj

Mos u bëj i vrazhdët dhe grindavec, sepse udhëtimi i dynjasë është shumë i shkurtër!

Kushtrim Guraj

Urtësi kuranore

Kushtrim Guraj

Kush e tradhton një musliman kur ai ka nevojë për ndihmë, Allahu do të bëjë që edhe ai të tradhtohet kur të jetë më i nevojshëm

Kushtrim Guraj

O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua

Kushtrim Guraj

Mos bëni gjykime të shpejta për njerëzit

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net