Rregullat kur shkojmë në tualet

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj

Para se të hymë në tualet, duhet të kërkojmë mbrojtje nga shejtani me eudhu-billahi-minesh-shejtani-rraxhim dhe ta themi duanë:
Allahumme inni eudhu bike mine`l-hubthi ve`l-habaith
(Allahu im, më mbroj nga xhinët meshkuj dhe femra).

-Në tualet duhet të hyhet me këmbën e majtë dhe duhet të dilet me këmbën e djathtë.
-Gjatë shkuarjes në tualet, duhet të largohet nga trupi çdo gjë e cila përmban emrat e Allahut, apo diçka të fesë.
-Në tualet, nuk është mirë të hyhet me çorapë, me pallto të gjatë, dhe gjithçka e cila mund të përlyhet gjatë kryerjes së nevojës.
-Nuk është mirë që të kryhet nevoja në këmbë dhe në drejtim të kiblës.
-Në tualet, nuk është mirë të flitet, të qëndrohet shumë, të lexohet gazetë etj.
-Nuk është mirë të pështyhet, nuk duhet shikuar organin seksual.
-Kur jemi jashtë, duhet pasur kujdes gjatë kryerjes së nevojës, në mënyrë që mos ta pengojmë askënd dhe mos të shihemi nga të tjerët.
-Nuk duhet të kryhet nevoja në ujë (lumë, përroskë), mur, varreza, rrugë dhe të ngjashme.
-Ata që kanë dyshime (janë vesvese) për rrjedhje të mundshme të urinës, për të mos u bërë peng i vesveses, pasi të bëjnë pastrimin, duhet të hedhin pak ujë mbi veshjen e brendshme.
-Gjatë kryerjes së nevojës nuk guxojmë të spërkatemi me urinë.
-Pas pastrimit të organit me ujë, nëse kemi facoletë apo diç të ngjashme, mund të fshihemi me të.
-Kur të dalim nga tualeti, duhet thënë: “Gufraneke” (Allahu im, më fal mua).
-Nuk duhet të merret abdesi përderisa nuk je i sigurt që urina është ndërprerë.
-Pasi që të dilet nga tualeti, duart duhet pastruar me ujë.

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-