Opoja.net

Sa ndikon moti i ftohtë në transmetimin e COVID-19 ?!

Sa ndikon moti i ftohtë në transmetimin e COVID-19 ?!

Përderisa çdo ditë e më shumë po afrohemi drejt stinës së dimrit ku temperaturat bien nën zero gradë celsius dhe në anën tjetër po përballemi me pandeminë COVID-19, lind pyetja nëse moti i ftohtë mund të ketë ndikim në përhapjen e virusit korona.

Për këtë OBSH(Organizata Botërore e Shëndetësisë) thotë se COVID-19 mund të transmetohet në të gjitha kushtet e motit dhe se nuk ka asnjë arsye për të besuar se moti i ftohtë është vdekjeprurës për virusin.

Megjithatë sipas tyre bora dhe shiu mund ta bëjnë të vështirë transmetimin e virusit nga sipërfaqet e ndotura, por ai transmetohet kryesisht nga personi në person.

Shkencëtarët kanë frikë nga moti i ftohtë kryesisht pasi njerëzit do të kalojnë më shumë kohë në hapësira të mbyllura të përbashkëta ku lehtësohet përhapja e virusit.

Transmetimi i infeksionit është i vështirë në hapësirën e hapur, por ekspertët paralajmërojnë se pa një maskë mbrojtëse, virusi mund të transmetohet lehtësisht në këto hapësira.

Veprimet që duhet të bëni kur e shihni se po ju zë gripi

Opoja.net

Për trup të shëndetshëm – konsumoni dardha

Opoja.net

A do ta prishë agjërimin e Ramazanit, vaksina për Covid-19?

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net