Opoja.net

“Shkoni, jeni të lirë dhe ua kam falur!”

Islame
“Shkoni, jeni të lirë dhe ua kam falur!”

O njerëz, mos pritni ndihmë nga All-llahu xh.sh. që Ai, armiqve tuaj të hapur dhe të fshehtë, t’ua shkatërrojë jetët e tyre, karrierën dhe lumturinë, etj.

Jo, assesi. Luteni All-llahun xh.sh. që si fitore ndaj tyre t’ju dhurojë juve një zemër të qetë dhe të kënaqur. Një zemër e cila nuk do të ndikohet nga xhelozia dhe e keqja e tyre. Nuk mund të ketë gjë më të rëndë për armikun se t’ju shoh të buzëqeshur, ta shoh lumturinë dhe gëzimin në fytyrën tuaj! Kështu ai e kupton se planet e tij janë të dështuara.

Çfarë mendoni, si arriti ta përmbajë vetën Muhammedi a.s. në Mekke plotë 13 vite? Duke sharë e ofenduar, duke poshtëruar e sulmuar fizikisht? Jo, por ngase All-llahu xh.sh. i kishte dhuruar një zemër të qetë. Për shkak të zemrës së tij të qetë, ai nuk e lejoi të provokohej dhe të ulte veten në nivelin e tyre.

Andaj, kur pas dhjetë vitesh u kthye si ngadhënjimtar në Mekke, kundërshtarëve dhe armiqve ju tha: “Ju me siguri tani prisni që unë t’ju dënojë!” Ata heshtën plotësisht. Më pas, Muhammedi a.s. u tregoi se çfarë, në të vërtetë, është fitorja duke ju thënë: “Shkoni, jeni të lirë dhe ua kam falur!”

Saudin Çokoja

Përktheu: Mehas Alija

(Islampress)

Loading...

Mos i humb

Biseda mes lapsit dhe gomës

Kushtrim Guraj

A mund ti dhurohet dikujt dele për Kurban?

Kushtrim Guraj

Mbështetja te Zoti

Kushtrim Guraj

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për hir të tij shoqërohet me ty

Kushtrim Guraj

Një paralajmërim i Pejgamberit (s.a.v.s)

Kushtrim Guraj

Hutbe me rastin e keqësimit të situatës epidemiologjike në vend dhe në botë

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net