Si rritet sadaka, ashtu rritet edhe nafaka

Opoja.net Opoja.net Artikuj

Si rritet dashuria ndaj prindërve, ashtu rritet ndihma e Allahut për sukses në jetë.

Një avokat ishte ulur në një restorant për të ngrënë drekë.

Sapo ia solli kamerieri pjatën me ushqime të shijshme, e vuri re një djalë të varfër dhe një vajzë duke shikuar për dritare të restorantit në pjatën e tij plotë me ushqim.

Ai i thirri ata që të hyjnë në restorant, pas së cilës ata hynë dhe u ulën pranë tij. Ai iu ofroi atyre të zgjedhin çka donin të hanë. Djali i turpëruar drejtoi gishtin në pjatën e tij.

Avokati e urdhëroi kamarierin që t’i sillte dy pjata me ushqim të njëjtë. Pastaj me kënaqësi i shikonte se si ata të gëzueshëm po hanin ushqimin e shijshëm.

Pasi mbaruan së ngrëni, djali dhe vajza u ngritën, pastaj lanë duart dhe u larguan nga restoranti.

Avokati gjithashtu mbaroi ngrënien dhe u ngrit që ta merr llogarinë për t’i paguar të tri pjatat.

Ai u befasua kur e pa letrën e llogarisë të zbrazur në të cilën në vend të shumës për pagesë, pronari i restorantit me dorëshkrimin e tij e kishte shkruar: “Ne nuk kemi pajisje që mund ta llogarisë vlerën e njerëzisë (humanizmit).”

Si rritet sadaka, ashtu rritet edhe nafaka!

Si rritet përkushtimi në namaz, ashtu rritet edhe kënaqësia dhe lumturia.

Si rritet bamirësia ndaj prindërve, ashtu rritet edhe ndihma e Allahut për sukses në jetë.

Kush i frikësohet (me të vërtetë) Allahut, – ky është kushti
do t’i gjejë rrugëdalje nga çdo situatë, – ky është premtimi
dhe do ta furnizojë atë nga ku nuk shpreson! – ky është shpërblimi.

I lutemi Allahut të Plotfuqishëm që të na bëjë të devotshëm! Amin!

Dr. Zuhdija Adiloviq; Akos.ba;

Përshtati: Miftar Ajdini

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-