Tre mësime nga xhuzi 18

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj
  • Nga shumë cilësi me të cilët përshkruhen besimtarët në suren Mu’minun Allahu thekson thekson edhe cilësinë atyre që garojnë në vepra të mira dhe mundohen t’iu kalojnë njëri tjetrit në vera të mira. Gara e sahabëve ishte e këtij karakteri ku shpesh Ebu Bekri ishte i pari në punë të mira. Në familjet tona mund të ndërtojmë një tip të tillë garimi, sidomos në ramazan ku fëmijët do të garojnë në vepra të mira, ndërsa të rriturit do  t’i shpërblejnë me dhurata për punët e hajrit që bëjnë.
  • Nuk besonin të gjithë njerëzit në shpifjen ndaj hazreti Aishes r.a., por i dëgjonin shpifjet e tilla, ndërsa disa edhe i transmetonin. Andaj, Allahu i qorton dhe na lë një porosi deri Ditën e Kijametit. “Ju përcillnit me gjuhët tuaja dhe flisnit me gojët tuaja diçka, për të cilën nuk kishit dijeni. Ju këtë e merrnit për gjë të lehtë, por para Allahut kjo ishte një shkelje e  madhe.” (Nur). Këtë ajet duhet ta vendosim në qendër të profileve tona në rrjetet sociale.
  • Sureja Nur është sure e dispozitave dhe në këtë sure njoftohemi edhe detajet më të imta siç është edhe mënyra e hyrjes në shtëpi.

Preporod.com

Perktheu: A. D.
Islampress

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-