Tre mësime nga xhuzi i 11

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj
 • Ndonjëherë punojmë shumë, nga dita në ditë, bëjmë
  punë të ndryshme të cilat shpesh nuk vlerësohen siç duhet. Në kësisoj situata
  si ilaç na vijnë fjalët e Zotit nga sureja Tevbe: “Dhe thuaj:
  “Veproni, All-llahu do ta shohë veprën tuaj, edhe i dërguari i Tij e
  besimtarët, e më vonë do të ktheheni te njohësi i të fshehtës dhe të dukshmes,
  e do t’ju njoftojë për atë që vepruat” (105).  Allahu do ta shoh mundin tonë, kjo është më e
  rëndësishmja, dhe nëse jemi të sinqertë në punët tona dhe i bëjmë siç duhet ato
  do t’i  shohin edhe ata që duhet. Allahu
  na thotë se janë besimtarët ata që do t’i shohin punët  e sinqerta, pra do t’i shohin njerëzit e mirë.
 • Në suren Junus (12) Allahu i Madhërishëm thotë
  se njeriun kur e godet ndonjë bela ai lutet shumë, ndërsa kur belaja i kalon ai
  harron Allahun xh.sh. Edhe pse kjo është praktikë e atyre që nuk besojnë
  sinqerisht në Allahun, kjo praktikë mund të gjendet edhe tek muslimanët. Një
  rregull i artë në bazë të hadithit është,  se ai që e kujton Allahun në mirësi, Allahu do
  ta kujtoj kur të jetë në fatkeqësi.
 • Duhet të kemi kujdes të mos jemi me fytyra të mrrolura
  përballë këtyre sprovave. Njeriu mund të vij i nervozuar, i lodhur dhe shqetësuar
  në shtëpi, mirëpo kjo sprovë është e tija dhe nuk është sjellje e mirë që edhe
  tjerët duhet ta përjetojnë sprovën e tij, e cila mund të jetë sprovë për të,
  por edhe dënim. Disa nuk i shqetësojnë tjerët fizikisht apo verbalisht, por fytyrat
  e mrrolura e bëjnë ambientin jo komod. Fytyra e mrrolur është cilësi e atyre që
  fytyra të tilla do të kenë në Ditën e Gjykimit (Junus 27), pra pse të kemi një
  pamje të tillë?

Preporod.com

Përktheu: A. D. Islampress

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-