Tre mësime nga xhuzi i 8

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj
 • Janë të shumta mirësitë e kësaj feje, mirëpo njëra
  nga më të veçantat është se veprat vlerësohen sipas qëllimit. Nëse njeriu me
  sinqeritet vendos të bëj një punë të mirë, mirëpo nuk arrin ta bëj, i shkruhet
  sevap. Nëse e bën i  shkruhen dhjetë
  sevape, ashtu siç Allahun na porosit në asherin e njohur “Men Xhae bil
  haseneti felehu ashrun… (Enam, 160).
 • Allahu i dallon disa ndaj disa të tjerëve për të na sprovuar. Duhet të dimë se çdo funksion, pozitë, pasuri më e madhe ndaj tjerëve është që ne të të  vetëdijshëm për Atë i Cili na e ka dhënë atë dhe t’u ndihmojmë atyre që nuk kanë mundësi apo që janë më të dobët se ne.
 • Lakuriqësia e njerëzve dhe shfaqja e pjesëve të
  turpshme është qëllimi shejtanit dhe këtë Allahu i Madhërishëm qartë na e
  tregon në suren Araf – lartësitë, dhe çdo diskutim mes muslimanëve në këtë temë
  duhet të filloj nga këtu. Kur shihen trendët e të sotmes  na bëhet e qartë  se sa ka arrit shejtani në këtë pikë:
  gjithkund përreth nesh shohim lakuriqësi të madhe.

Preporod.com

Përktheu: A. D.
Islampress

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-