Opoja.net

Tregim mahnitës: Çdo punë mund të jetë sadaka

Islame
Tregim mahnitës: Çdo punë mund të jetë sadaka

Një djalosh i veshur me pantallona të njollosura dhe një bluzë të vjetër në një supermarket shikonte nëpër kutit e pemëve dhe perimeve të freskëta. Para supermarketit, me sandale dhe fustan të vjetër me një shkop ku mbahej lypte një nënë e moshuar.

Me një buzëqeshje në fytyrë, djaloshi i vogël nxorri mollën dhe mandarinën e freskët, dhe ia ofroi nënës, duke i thënë: “Urdhëro nënë, shpresoj se do t’ju ndihmojë. Për fat të keq, para as unë nuk kam.

Gruaja e moshuar buzëqeshi me fjalët modeste të djaloshit dhe i tha: “Allahu të shpërbleftë dhe të ruajt nga të gjitha të këqijat”.

Djaloshi nxitoi për në shtëpi i lumtur që së paku njëherë pati sukses t’i ndihmojë dikujt.

Për një moment u dëgjua zëri i frenave. Djaloshi qëndronte i shtrirë në rrugë pa ndjenja. Në rrugë dëgjoheshin zërat: “Thirreni ndihmën e shpejtë!

Shkëlqimi i dritës depërtonte përtej dritareve të spitalet. Ngadalë dielli po lëshonte rrezet e tij. Operacioni ishte i suksesshëm, ndërsa djaloshi doli nga koma. Doktori i tha se ka pasur dëmtime të rënda dhe se ka shpëtuar në një mënyrë që as ata vetë nuk e kuptuan.

Djaloshi u mendua pak dhe iu kujtua molla dhe mandarina të cilat ia dha nënës së moshuar para supermarketit. Atij iu kujtua edhe lutja e saj: “Allahu të ruajt nga çdo e keqe”. I ngriti duart lartë dhe falënderoi Zotin e Gjithëmëshirshëm.

Mesazhi: Çdo gjë që dhuroni për hir të Allahut, sado e vogël që të jetë, konsiderohet sadaka.

Përshtati: Arsim Dauti

(Islampress)

Loading...

Mos i humb

Biseda mes lapsit dhe gomës

Kushtrim Guraj

A mund ti dhurohet dikujt dele për Kurban?

Kushtrim Guraj

Mbështetja te Zoti

Kushtrim Guraj

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për hir të tij shoqërohet me ty

Kushtrim Guraj

Një paralajmërim i Pejgamberit (s.a.v.s)

Kushtrim Guraj

Hutbe me rastin e keqësimit të situatës epidemiologjike në vend dhe në botë

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net