Opoja.net

Vështirësia nëpër të cilën kalon është sprovë apo dënim?

Vështirësia nëpër të cilën kalon është sprovë apo dënim? Një pyetje të cilën shumica e bëjnë kur hasin në ndonjë pengesë. Ndërsa përgjigjja është shumë e thjeshtë: Allahu e ka krijuar jetën dhe vdekjen për të na provuar se kush do të bëj vepra të mira.

Pra, këtu jemi në test. Kur nxënësit në shkollë bëjnë test dhe nëse e bëjnë atë që nga ato kërkohet – testi për ta do të jetë vetëm një rrugë drejtë suksesit. Nxënësit dembel vet testin e përjetojnë si dënim.

127
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Kështu edhe në jetë, nga reagimi ndaj pengesës varet a është provë apo dënim. Nëse zemërohesh dhe çon inat me Zotin dhe nuk kërkon përgjegjësi nga vetja – pengesa apo vështirësia që të ndodh është dënim. Nëse në atë pengesë e gjen përgjegjësinë tënde dhe afërsinë e Allahut – atëherë pengesa apo vështirësia është sprovë me të cilën Allahu të pastron, të fal mëkatet dhe të përgatit për diçka më të mirë.

“O besimtarë, kujdesuni për veten! (Kurani)

Përktheu: A. D.

Fëmijët tanë dhe namazi

Opoja.net

Kur përmallohet burri për gruan e tij !

Opoja.net

Cfarë do të thotë Argetimi? Si mund te argetohemi hallall?

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto