Opoja.net

A mund ti dhurohet dikujt dele për Kurban?

Islame
A mund ti dhurohet dikujt dele për Kurban?

Pyetje:

A mundet që
djali ti dhuroj babait një dele që ai ta ther Kurban?

Djali ka kope delesh
dhe e ndanë një si dhuratë për babain, ndërsa ai e ther si Kurban.

Përgjigjja:

Djali mund ti dhuroj delen babait të tij që ai ta ther si Kurban. Si çdo dhuratë tjetër, edhe kjo mund të pranohet apo të refuzohet. Nëse personi e pranon atë dhuratë dhe e ther si Kurban, dhe nëse kafsha i plotëson kushtet e Kurbanit është i vlefshëm.

Muftiu i Sarajevës, Dr. Enes Ljevakoviç

Fetve-i emini i Akademisë për Fetva pranë BI të Bosnjës

Përktheu: A. D. Islampress

Loading...

Mos i humb

Mos e privo vetveten nga nafaka me mëkate

Kushtrim Guraj

Personat që nuk do të hyjnë në xhenet pa dënim, andaj ruhu mos u bëj njëri prej tyre!

Kushtrim Guraj

“Si mund të bëhesh ti gruaja ime, nuk je aspak e bukur!”

Kushtrim Guraj

Çka është dynjaja në krahasim me Ahiretin?

Kushtrim Guraj

Trashëgimia e Pejgamberit s.a.v.s

Kushtrim Guraj

Çka është dynjaja në krahasim Ahiretin?

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net