Opoja.net

Reputacioni i mirë është kapitali më i madh…

Islame
Reputacioni  i mirë  është kapitali më i madh…

Një ditë,
pupëza dhe sorra u përfshinë në një zënkë të paprecedent. Secili pretendonte
pronësinë e një burimi të vogël uji. Duke mos gjetur zgjidhje, iu drejtuan
gjykatësit të shpendëve, i cili u kërkoi fakte konkrete për pronësinë e
burimit, por asnjëri nuk kishte fakte e dokumente. Pas një seance të gjatë,
gjykatësi ia njohu pupëzës të drejtën e pronësisë. Pupëza, e pyeti e çuditur: E
pse gjykove në favorin tim?
Gjykatësi ia ktheu: Sepse njihesh mes shpendëve për sinqeritet, saqë për ta
lëvduar dikë, i themi: Është i sinqertë si pupëza.

Pupëza heshti për një moment, pastaj
tha: “I nderuar gjykatës, nëse është kushti si thua ti, atëherë unë nuk dua që
në popull të njihem si e sinqertë e të veproj të kundërtën e kësaj. Ky burim me
ujë  është i sorrës dhe për mua më e
dashur është që të mbetem e njohur për sinqeritetin tim se sa të kem një mijë burime
me ujë.

Mësimi: “Reputacioni dhe zëri i mirë
që ke në popull është kapitali më i madh që do të jetoj edhe pas vdekjes tënde,
andaj mos e ndytë me vepra të shëmtuara sepse do të mbroj sa je gjallë, por
edhe pas vdekjes tënde.

Imam Shafiu r.h. ka thënë: “Disa njerëz kanë vdekur, por cilësitë e tyre asnjëherë nuk do të vdesin, disa njerëz janë të gjallë, por për njerëzit ato janë të vdekur.”

Përshtati: Arsim Dauti

(Islampress)

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Linda Guraj

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Linda Guraj

Islami përballë terrorizmit

Linda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net